Home
TV
Radio
Over ERTS
Agenda
Reacties
Nieuws
Links
Medewerkers


Zoeken op ERTS

               ERTS Televisie - Detail van de uitzending
 
FRISSE WIND - 07-09-2014 om 09:40

B-FRESH is een Leuvense band die graag frisse wind wil laten waaien in de hedendaagse popmuziek. De groep brengt een variëteit aan stijlen (elektronische pop, drum 'n bass, lounge, …) in combinatie met teksten met inhoud. In tegenstelling tot de vaak nietszeggende lyrics van veel bands, willen ze verhalen vertellen die een positieve boodschap hebben.

Shirine Irani koesterde jarenlang de droom een professioneel pianiste te worden. Op haar zevende was ze te gast in het VRT-programma 'Jong Tenuto' en demonstreerde ze haar kunnen op het vlak van klassieke muziek, maar ook als 'songwriter'. Vergroeide pinken maakten een einde aan haar beginnende carrière (als de handen niet meewillen, maak je van pianospelen beter niet je beroep), maar muziek bleef een belangrijk deel van haar leven - ook al was het niet meer professioneel. Tegenwoordig schrijft ze de meeste teksten voor B-FRESH.

Frederik Van Herterijck - echtgenoot van Shirine - is al vanaf zijn tienerjaren bijzonder geïnteresseerd in elektronische muziek: naast idolen als synthesizer-goeroe Jean-Michel Jarre waren ook de muzikanten van de Detroit-techno zijn voorbeeld. Hij ontwikkelt de grooves en de sound van B-FRESH.

Cindy Duts vervolledigt het trio met zang en soms wat gitaar. Haar muzikale carrière begon wat later, maar naast sporten (atletiek) is zingen haar grote hobby. Zij combineerde haar beide passies o.a. in het nummer 'Runner's High'.

De teksten van B-FRESH draaien rond thema's als genieten van het leven, maar ook om zaken als het overwinnen van tegenslagen. Zo is het nummer Hope Is On Its Way grotendeels autobiografisch: Shirine schreef het naar aanleiding van enkele dramatische voorvallen in haar leven. Ze wil er mee duidelijk maken dat er ondanks de tegenslagen die een mens kan overkomen, er altijd toch hoop is.


Frisse wind: De Leuvense band B-FRESH brengt frisse songs, die in een 'feel-good stijl' een positieve en hoopvolle boodschap bevatten.

één, zondag 07/09/2014, 09:40 u., CANVAS, 24:00 u.
 

« terug naar de vorige pagina
Bekijk ook de oude uitzendingen in het archief »